Mitä mitä mitä, täytetäänkö me jo 10 vuotta???

Kymmenisen vuotta sitten loppusyksystä 2011 joukko oululaisia älypäitä keksi, että on hyvä idea luistella hassuilla luistimilla ja ehkä vähän erikoisissa vaatteissa mahdollisimman lujaa ovaalin muotoisella radalla ja töniä samalla muita samanlaisilla luistimilla luistelevia ja myös vähän ehkä erikoisesti pukeutuneita ihmisiä.

Vasemmalla ORD:n treenit Club Teatrialla 4.2.2012. Oikealla ORD:n ja Dirty River Rollersin SM-peli 18.1.2020.
Vasemmalla ORD:n ensimmäisiä treenejä Club Teatrialla alkuvuonna 2012 (valokuva: ORD).
Oikealla ORD ja Dirty River Rollers SM-sarjan pelissä tammikuussa 2020 (valokuva: Jari von Behr). Joka päivä on oltu vähän parempia jo 10 vuoden ajan!

Tuumasta tartuttiin toimeen ja niin vain on viimeisen vuosikymmenen aikana käynyt, että näiden älypäiden määrä on kasvanut ja Oulu Roller Derby on vuonna 2021 vakavasti (mutta ei nyt liian vakavasti) otettava urheiluseura, joka koostuu tällä hetkellä noin 40 harrastajasta, kahdesta joukkueesta, tuomareista ja non-skating officialeista. Vuosien varrella ORD on mm. pelannut yhdessä jos toisessakin pelissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin, edustanut I-divisioonassa ja Suomi Cupissa, voittanut Pohjola Cupissa 2014, voittanut yhden SM-kullan ja toisen hopeisen, tehnyt rutkasti talkootyötä sekä edistänyt omalta osaltaan käsityksiä siitä, kuka tai millainen ihminen voi olla kovan tason urheilija.

Kolme mitalia sinisen kankaan päällä: Pohjola Cup -mitali, SM-kultamitali ja SM-hopeamitali.
Mitaleita on saatu kaulaan vuosien varrella useampikin:
Pohjola Cupin sekä Suomen mestaruuksien kulta- ja hopeamitalit.

Vanhat ennustukset

Vuonna 2014, kun juhlittiin ORD:n 3-vuotissynttäreitä, seuralaisia pyydettiin ennustamaan, mitä ORD puuhaa vuonna 2020 (blogipostaus 30.10.2014). Katsotaan, miten hyvin vastaukset ovat pitäneet paikkansa:

Levyttää ensimmäistä kokoelmalevyään ”Voitto on mielessäin!””

Kokoelmalevyä ei valitettavasti ole, mutta Spotify-listoja löytyy sitäkin enemmän ja voitto on kyllä edelleenkin mielessä.

Saunoo pölkkyjen ja mitalien kera.

Tätä on päästy kyllä tekemään, esimerkiksi seikkailuja pokan kanssa vuoden 2018 SM-voiton jälkeen voi katsella ORD:n instagram-tilin stooreista. 

Laulaa ja hittailee

Aina 😀 

Shittaajien senioriosasto on viimein perustettu ja Rössypottusatsi vol 9. on paistumassa. Derbyä puuhataan edelleen suurella sydämellä ja satunnaisilla pantomiimiharjoituksilla. Nenäpainista on olemassa seuran sisäiset sarjatasot sekä tulostilastot jo kolmen vuoden ajalta. Pikkujouluja pidetään useammat vuodessa, koska viuhahtelua ei muuten pääse harrastamaan tarpeeksi.”

Seniorit joutuvat tyytymään osaansa tavallisten kuolevaisten seassa, mutta juuri ennen pahinta pandemian iskua saatiin kuin saatiinkin kevään ja syksyn 2020 alkeiskurssit eli rössykurssit järjestettyä ja yhdeksäs oululainen derbysukupolvi luistimille! Suuri seurasydän sykkii edelleenkin ja pantomiimia harjoitellaan sitäkin ajoittain. Nenäpainista ollaan edetty perinteiseen kädenvääntöön! Pikkujoulut on vain kerran vuodessa, mutta tilannetta ovat paikanneet kesäjuhlat: seura tuskin selviäisikään kovin paljon useammista kekkereistä 😀 

Vuonna 2020 Oulu pelaa viidettä vuotta Suomi Cupissa, mutta joutuu edelleen kuuntelemaan kuittauksia aiheesta “Oulu on liian kaukana”. Tämän kunniaksi Shittajat järjestävät kisaviikonlopuille Disco-shoteilla toteutettavan Välimatkavikinä-juomapelin, joka johtaa vatsahuuhteluun jos toiseenkin.

Mukana ollaan kyllä edelleen, mutta kausi 2019-2020 jouduttiin keskeyttämään pandemian takia, eikä siksi vuoden 2020-2021 kauttakaan olla pelaamassa. Tämä ei tietysti estä sitä, etteikö Oulu olisi edelleen “liian kaukana”. Vatsahuuhteluun ei ole kukaan onneksi joutunut, mikä voi olla toki puhtaasti sen ansiota, ettei tätä Välimatkavikinä-juomapeliä ole päästy käytäntöön toteuttamaan. 

Juhlavuosi 2021

Vuosi 2021 ei ole ehkä alkanut kaikkein derbyisimmissä merkeissä erään nimeltä mainitsemattoman ison K:n vuoksi, mutta ei anneta sen haitata! Juhlavuoden kunniaksi päätettiin pitkästä aikaa herättää tämä ORD:n blogikin eloon, joten liityhän mukaan virtuaalisiin koko vuoden bileisiin seuraamaan, mitä meidän seurassa tapahtuu ja on tapahtunut viimeisen vuosikymmenen aikana! Saa nähdä, päästäänkö tänä vuonna ollenkaan livenä juhlimaan, mutta sekään ei ole täysi katastrofi.

Nimittäin, vaikka seuran virallinen perustamisvuosi onkin 2011, ensimmäiset luistimet saatiin haltuun vasta alkuvuodesta 2012, joten meidän on täysin perusteltua jatkaa juhlintaa vielä ensi vuonnakin, varsinkin jos ei nyt päästä bailaamaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.