ORD 5V: 5 hyvää syytä aloittaa roller derby

Syyskuussa alkavan alkeiskurssimme kunniaksi listasimme viisi hyvää syytä singahtaa roller derby -universumiin. Toivottavasti tämä inspiroi juuri sinua liittymään Oulu Roller Derbyn iloiseen porukkaan! Lisää tietoa ja ilmoittautumislomakkeen Rössykurssille löydät täältä. Toimitsijana aloittamisesta kiinnostuneita kehotamme ottamaan yhteyttä sähköpostilla, niin kerromme lisää miten päästä seuran toimintaan mukaan: info@oulurollerderby.com.

1. Monta tapaa harrastaa

Roller derbyssä voit olla pelaaja, tuomari, toimitsija, valmentaja, hallituksen jäsenaktiivi… Tai kaikkia näitä! Alkeiskurssimme jälkeen suurin osa kurssilaisista liittyy seuraan jäseneksi. Moni hakee pelaajaksi A- tai B-joukkueeseen, toinen kiinnostuu toimitsija- ja tuomaritehtävistä, joku päättää harrastaa ja käydä treeneissä omaan tahtiinsa. Aktiiviset ORD:läiset pääsevät kokoontumaan harjoitusten lisäksi seuratoiminnan parissa, sillä teemme kaiken itse pelitapahtumien järjestämisestä lähtien.

2. Yhteisöllisyys on omaa luokkaansa

Roller derbyssä tutustut väistämättä uusiin, ihaniin, monenlaisiin ihmisiin, joihin et välttämättä muuten törmäisi missään. Oma laji yhdistää: olit sitten toimitsija, pelaaja tai rataninja, pääset nauttimaan pelipäivänä tiiviistä tiimityöstä ja yhteisten haasteiden selvittämisestä, minkä jälkeen mennään tietysti koko lössillä jatkoille. Uusia kavereita saat takuulla! Rössykurssijengimmekin ovat perinteisesti kasvaneet tiiviiksi porukoiksi kurssisyksyn aikana.

3. Löydä oma tasosi

Roller derbyä voit harrastaa juuri sinulle sopivalla tasolla. Kotiseura ja suuren maailman areenat ovat molemmat hyviä paikkoja harrastaa ja toimia.  Jokainen pääsee aloittamaan pelaajan- tai toimitsijanuransa seuran sisäisissä harjoituspeleissä, mutta siitä voi halutessaan tähdätä vaikkapa tuomaroimaan huipputason pelejä ulkomailla tai jäseneksi SM-tasolla pelaavaan edustusjoukkueeseen. Nousukiito voi yllättää sinut itsesikin!

4. Juuri sinä voit aloittaa!

Monia arveluttaa, pitäisikö kurssille tullessa osata luistella valmiiksi tai vaaditaanko aloittamiseen huippukuntoa. Iloisia uutisia: suurella osalla seuramme jäsenistä ei ole erityistä aiempaa luistelu- tai edes urheilutaustaa. Seurassamme on eri-ikäisiä, -kokoisia ja -taustaisia harrastajia. Alkeiskurssilla opetellaan yhdessä kaikki roller derbyn perustaidot luistelusta ja säännöistä alkaen. Kurssilla myös kerrataan taitoja riittävästi, joten eritahtiin oppivat aloittelijat pysyvät mainiosti mukana. Moni kuitenkin hämmästyy ja innostuu siitä, miten nopeasti alussa oppii uutta. Vastaavasti toimitsijan- ja tuomarinuransa pääsee jokainen kiinnostunut aloittamaan aivan nollasta, ja paneutumisen myötä voi päästä piankin testaamaan taitojaan tositoimissa.

5. Onhan se nyt älyttömän coolia

Oletko koskaan nähnyt roller derby -ottelua? Matsissa pääsee ihastelemaan hienoja urheilusuorituksia, suuria tunteita, saumatonta yhteistyötä ja jännittäviä tilanteita. Sitä huomaa ihmettelevänsä, miten tuo jammeri taisteli läpi ihmismuurin, miten tuo tuomari saattoi huomata tuon jäähyn, ja miten tuo blokkeri on järkähtymätön kuin kallio. Ja kaikki tämä rullaluistimilla. Onhan se nyt älyttömän coolia! Mutta hei, parasta on, että sinä voit päästä osaksi tätä. Suosittelemme liittymään alkeiskurssille nyt – et varmasti tuu katumaan.

Ja hei! Nyt kun kiinnostuit, olet tervetullut myös yleisöön! Oulussa järjestettävät seuraavat kotiottelut pelataan 8.10. ja 3.12. Matseissa ja alkeiskurssilla tavataan!

setunne
Yhteisöllisyyttä parhaimmillaan: pelin jälkeen halataan ja kiitetään vastustajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.