ORD 5V: Otteluraportti Oulu vs Kallio

Kuukausittainen ORD 5 v -juhlasarja saa jatkoa. Tällä kertaa palaamme parin viikon taakse Suomi Cupin avajaisotteluun. Juhlavuoden kunniaksi aiomme nimittäin aloittaa vihdoin peliraporttien kirjoittamisen, miten hienoa! Ota siis rento asento ja anna jammerimme CottonCandystroyerin fiilistelyanalyysin viedä sinut takaisin avajaisturnauksen ekan ottelun tunnelmaan.
#ORD5V #paremminkovemminglitterisemmin

 

Otteluraportti: Oulu vs Kallio 13.2.2016

Oulu sai kunnian emännöidä vuoden 2016 ensimmäisen Suomi Cup-turnauksen, jossa ratkottiin pelit Oulu-Kallio, Tampere-Helsinki ja Kallio-Turku. Niin ainutlaatuisen siistiä oli shittaajahistorian ensimmäinen Suomi Cup turnaus, että jälkihuumassa meni viikko, ennen kuin havahduin otteluraportin kirjoittamiseen.

Blokkerimme Myy kommentoi kauden alkua edeltäviä tunteita: ”Nouseminen Suomi Cupiin Pohjola cupin ja divarin jälkeen oli omiaan aiheuttamaan paineita. Shittaajat Suomen ylimmällä sarjatasolla? WAU! Innostus oli valtavaa.” Sarjanousuun on liittynyt monenlaisia tunteita: kiitollisuutta, onnea, jännitystä, pelkoa, rohkeutta, äärimmäistä halua kehittyä. Kuukausien kuluessa fiilikset ovat jalostuneet ja viimeisimmät niistä kiteyttää joukkueen kapteeni ja jammeri Pate: ”Shittaajat Suomi Cupissa, tätä on ootettu ja nyt ollaan valmiita! Me tahotaan pelata ja oppia ja olla täällä.”

BANNERIcupWEB

Ensimmäiseksi pelivastukseksi tulisi viime vuoden voittaja Kallio Rolling Rainbow. Etukäteen ei tiedetty, millaisen rosterin sateenkaari vastaamme värittäisi. Odotimme jopa kovinta kärkeä ja näin ollen kauden kovinta peliä heti alkuun. Peliin valmistauduttiin monipuolisesti. Luistimilla treenattiin tärkeimpiä kehityskohteitamme ja niissä saatiin alkuvuonna hyvää kehitystä. Peliin kokonaisvaltaisessa valmistautumisessa ja pelin jälkeisessä itsearvioinnissa nousimme seuraavalle levelille muokkaamalla valmennuskoulutuksista saatua Kärppien pohjaa derbyyn sopivaksi. Mentaalivalmistautumista lisättiin entisestään ja tuloksena oli supervarmoja naisia, joita ei kentällä henkisesti nujerrettaisi.

A-tiimin pelaajien määrä on noussut Oulussa hitaasti mutta varmasti. Ensimmäistä kertaa meillä oli laittaa kentälle kaksi kovaa blokkeri line-upia, Sotakone sekä Kauniit ja rohkeat, niin että vielä vaihtopenkillekin jäi koviksia istumaan. Ihana oli nähdä tuossa joukossa myös loukkaantumisen ja puolen vuoden pelitauon jälkeen kentälle palaava Miss Sunburn. Lisäksi tälle vuodelle olemme saaneet sitoutuneen ja kehittymishaluisen penkkihenkilöstön: benchit Late ja Summer Hit sekä rauhallisen määrätietoinen line-up-manager Don Tiitu. Perinteisesti olemme pelanneet kolmella jammerilla, mutta hätävaraa saisi olla. Hätä meinasi tulla, kun yksi tähtipipoinen alkoi oksentamaan 1,5 vuorokautta ennen peliä, toisenkin pelaaminen oli sairauden takia epävarmaa vielä perjantaina ja varajammeriimme niin ikään iski flunssa loppuviikolla.

Kallio nimesi tähän Cup-peliin B-tiimipainotteisen rosterin. ORD ja KRR ovat kohdanneet kertaalleen aiemmin pelikentällä: 28.3.2015 Oulun A-tiimi voitti KRR:n B-tiimin lukemin 172-101. KRR:n osalta näiden kahden pelin blokkereissakin oli eroja ja erityisesti jammerit olivat Cup-pelissä kovemmat (Pikanté, Tsubutex ja Kamasuttura), vaikkakin A-tiimin kovimmat jammerit säästeltiin päivän Turku-peliin. Niin ikään Oulun osalta pieniä muutoksia sekä jammereiden että blokkereiden osalta oli tapahtunut.

joukkue
Kuva: Laura Jaakkola

Myy kuvaa ensimmäisen Cup-pelin fiiliksiä: ”Peliin valmistauduttiin huolella ja tämä näkyi kentällä. Tunnelma oli sähköinen, mutta alkulämppien hulluttelut laukaisivat jännityksen, ja pieni meditointihetki ennen peliä varmisti sen, että hermot pysyivät kurissa. Aloitusvihellyksen raikaessa salissa joukkueen voitontahto konkretisoitui. Fokus säilyi alusta loppuun, mutta pelissä näkyi silti se rentous ja hauskuus, jota derbyssä kuuluukin olla!”

Yksi merkittävimmistä onnistumisista Oululla päivän pelissä olikin mentaalipuoli, kun haasteista huolimatta kaikilla pysyi pää kylmänä, hymy huulilla ja taistelutahto täydet 60 minuuttia. Oulu nappasi ensimmäisessä jamissa johdon, mutta tämän jälkeen Kallio dominoi pistetilannetta loppuun saakka. Peli tuntui kentällä melko tasaiselta, mutta Kallion jammerit nappasivat lähes tuplamäärät leadeja ja takoivat tasaisesti 4-0 jameja. Isoja kymmenien pisteen jameja tuli molemmille, mutta Kalliolle niitäkin tuplaten.

Oulun pelaamisessa näkyi, ettei jammereilla ollut paras päivä. Shittaajien puolustus toimi mukavasti ja laittoi välillä sateenkaaritähdet ahdinkoon. KRR:lla seinät olivat kurinalaisia, jämäköitä ja resetoivat salamannopeasti. Jammereista vaikeimmaksi takanapidettäväksi nimettiin uusi tähti Kamasuttura. Kentällä nähtiin kovatasoista ja nopeaa derbyä. Peli päättyi Kallion varmaan voittoon lukemin 229 – 132.

rapu
Kallio lähti mukaan raputanssiin. Kuva: Laura Jaakkola

Kauden aloitukseen kova peli Kalliota vastaan oli mitä oivallisin. Pate toteaa: ”Ottelusta muistaa pääasiassa värikkäitä voimapyllyjä, toverien virneitä ja jatkuvan tsemppiläpsyttelyn. Vastus oli ihan täydellinen, saatiin haastetta ja kovaa peliä, mutta jamien välillä jammeriviivalla ehti kuitenkin jutustella papupelistä. Opittiin jo nyt paljon ja saatiin herkullisia eväitä jatkoa varten.”

Kuten monesta suusta on todettu, pelin jälkeen oli vahvasti se fiilis, että Oulu on nyt oikeassa sarjassa. Olemme jo nyt tarpeeksi kovia tähän sarjaan ja mikäli sama nopeus imeä uutta oppia säilyy, tulemme kehittymään vuoden aikana hurjasti. Suunnitelmia ja tavoitteita on maalailtu, kuten valmennusjaoston jäsen Pate valottaa: ”Kauteen on lähetty villien suunnitelmien ja kunnianhimoisten unelmien kanssa. Me tullaan esittelemään postmoderni derby maailmalle, wait for it! Ennen kaikkea tänä vuonna tavoitteena on kasvaa joukkueena, saada muutama näkyvä hauis joillekin ja keksiä Raputanssi vol.2.”

CottonCandystroyer #555

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.