ORD 5V: Täältä tulee Shitty Village B-Pol!

Oulussa on jo pitkään haaveiltu B-joukkueesta. Mikä muu voisikaan olla parempi ajankohta uuden joukkueen kasaamiseen, kuin ORD:n 5v-juhlavuosi? No ei niin mikkään! Tiimillä on nyt alla ensimmäisen scrimmage. Seuraa kurkistus kulisseihin.
#ORD5V #paremminkovemminglitterisemmin

Alkuvuodesta Oulu Roller Derbyn valmentajajengi kolautteli viisaita päänuppejaan yhteen ja kehitti pomminvarman pisteytysjärjestelmän. Sen avulla ORD:n paisunut luistelijamäärä tultaisiin jakamaan kahteen joukkueeseen. Shitty City Rollers saisi vihdoin rinnalleen B-joukkueen.

Uusi joukkue on kaupungin kolein ja freesein juttu. Niin freesi, että nimensäkin se julkisti maailmalle ihan vastikään, ensimmäisen pelipäivänsä aamuna 19.3.2016. Shitty Village B-Polina tästä eteenpäin tunnettu jyrä sai ekaan scrimmiinsä vastaansa Suomi Cupin divarissakin kovaksi keitetyt Joensuu Rolling Roguesit. Ei mikään helppo nakki, siis.

Pelipäivän aamuna Oulussa pakattiin autoihin sakki tuoreita ja kokeneempia pelaajia, bench coach -parivaljakko, yksi tuomari ja kaksi yli-innokasta katsojaa. Lähtö koitti kello 7.00. Osalle se tarkoitti sitä, että seiskalta on oltava jo motaria pitkin paahtamassa. Osalle taas sitä, että seitsemän kieppeillä voi raahautua asunnon ovesta ulos. Niinpä suunnitellut puolimatkan huoltoasematreffit  meni vähän plörinäksi. Sen verran ehdittiin kuitenkin koko porukalla kokoontua, että saatiin nostettua hatusta päivän kapteenin nimi (virallisen, koko kauden kapteeniäänestyksen ollessa vielä kesken) ja otettua edustava ryhmäkuva.

12922110_1317235518293803_733522825_o
Kirkas tulevaisuushan se häikäsee

Vaikea sanoa, jännittikö meitä katsojia vai itse B-Poleita enemmän ennen peliä. Täysin uudella porukalla ja lineupeilla pelaaminenhan on haaste kokeneemmillekin rullaajille. Mutta niin kaikui rolling whistle Reijolan koulun salissa ja peli iskettiin käyntiin. Oulusta saapunut kahden hengen fanikerho räjähti riemuun jokaiselle omalle leadille. Sillat ilmaantuivat aivan kuin oppikirjasta, yllättäviä yhteishyökkäyksiä nähtiin ja mikä tärkeintä: Joensuun selkeästä johdosta huolimatta B-Polit eivät lannistuneet, vaan pelaamisen ilo säkenöi katsomoon asti. ”Mulla on käsi ihan glitterissä”, kommentoi kapteeniksi arvottu, jammeripipo päässä paahtanut Pinja. No niin sen pittää ollakkin!

Peli päättyi Joensuun voittoon lukemilla 352-55.  Diplomien kanssa kotiin suuntasivat Best Blocker EevaK, Best Jammer Pinja ja Most Valuable Player Honkkis.

12915216_1317235441627144_2129445534_o
Blokkerit juonittelee!

Joensuun Rosvojen kohtaamista seuraa B-Polien kotikenttädebyytti. Äitienpäivänaaton doubleheaderissa 7.5. Shitty Village saa vastaansa peräti kaksi joukkuetta: Kalajokilaakson Riverdale Rollersin sekä Wasa Roller Derbyn. Pelihaasteita on sadellut populaareille Poleille, joten kesäkuulle on buukattu jo kaksi pelireissuakin.

12915043_1317235401627148_1201241519_o
Y M C A

Vastikään Biippolit valitsivat keskuudestaan kapteeniston, jonka muodostavat Shitty Roll-Onseissakin jammannut konkari #888 Fear Elise sekä syksyn rössykurssilta valmistunut ilopilleri #151 Sipe. Joukkion kierrokset arvatenkin vain kiihtyvät yhteisten pelikokemusten karttuessa ja kapujen ottaessa roolia.

– B-polien ensimmäinen scrimmi Joensuussa oli meidän koko joukkueelle hieno kokemus, koska ensimmäistä kertaa meillä on Oulussa nyt A- ja B-joukkueet. Pelin merkitystä ei voinut pisteillä mitata, sillä se teki meidän porukasta entistä tiiviimmän – joukkueena. Pidettiin hauskaa ja koettiin hienoja juttuja yhdessä: innostusta ja yritystä siis riitti! Oli kunnia tulla valituksi toiseksi kapteeniksi tämmöseen porukkaan, jossa puhalletaan yhteen hiileen ja kannustetaan kaveria, kommentoi ylpeä kapu-Sipe ottelukokemustaan.

Pysykää siis valppaina – tästä jengistä kuullaan vielä!

-Åke

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.