Reissuraportti: kevään viimeinen Suomi Cup

Tuskin olivat Tamperematsin mustelmat haalenneet, kun Shittaajabussi otti kurssin kohti Turkua. Tai oikeastaan Parkanoa: pitkä välimatka oli hyvä katkaista kesken ja viettää yö idyllisessä mökkeilymaisemassa. Joukkuekaverien kanssa samassa paikassa heränneenä on aina ihana lähteä yhteiseen päivään. Edessä oli cup-kevään loppuhuipennus, joten määrä oli tiristää itsestä ja tovereista kaikki irti ja nauttia peliminuuteista mahdollisimman paljon.

Valmiina matkaaaaaan
Valmiina matkaaaaaan

Reissu on aina erityisen hyvä, jos sen aikana keksitään uusi biisi. Tällä kertaa Käärmelaulu syntyi pukkarissa juuri ennen peliä. Harmaassa Turussa havaitsimme, että ravun, Pirkon tai käärmeen lisäksi Voimaeläin voi olla myös sää: Oulu ihan selkeästi toi Turkuun mukanaan pohjoisen räntäsateen. Meidän rata, meidän peli, meidän sää, toitotettiin lämmittelyjen päätteeksi.

Ennen alkuvihellystä ilmassa oli jännitystä ja intoa. Olihan kyseessä historiallinen Turun ja Oulun ensikohtaaminen. Kentällä turkoosipaitaiset pääsivätkin alkuun yllättämään hyökkäväällä ja fyysisellä pelillään. Ekan erän alku oli meidän osalta hapuilevaa ja Turun joutsenet liitelivät pistetaululla kaukaisuuteen. 31-0. 39-1. 58-6. 63-7. Erän puolivälissä saatiin jutun juonesta kiinni ja päästiin reagoimaan hyökkäilijöiden metkuihin systemaattisemmin. Tilanteen ollessa 86-26 Turku nappasi aikalisän. Shittaajien pöhinä ei tästä kuitenkaan hetkahtanut, vaan loppuerä jatkettiin kovalla palolla jammeriemme paahtaessa vastustajien kintereillä. ”Niillä on vaan kaks blokkeria” totesi vastustajajammeri erään jamin alkuun. Kas vain, toisinaan sekin riittää liidin saamiseen. Puoliajalle lähdettiin lopulta lukemissa 123-50.

Oulun riveissä oltiin vaikuttuneita Drägien nopeista liikkeistä ja sukkelista hyökkäyksistä. Turku oli selvästi kyttäillyt Shitty Cityn vahvuudet ennalta tietoonsa ja lähti pelaamaan niitä vastaan määrätietoisesti. Myöskään salisponssin vaikutukset eivät jääneet oululaisilta huomaamatta.

– Kovia blokkereita, aggressiivisesti haki ulos ja kierrätti pirun nopiaa = tuplapahiksia ku on lihasmassaa ja nopeutta, hekumoi vakiokommentaattorimme CottonCandystroyer jammerina kokemaansa myllytystä.

Peli käytiin suljetuin ovin, mutta vaivaannuttavan hiljaisuuden sijaan kentällä nähtiin kaksi iloista joukkuetta. Shittaajien höpönassusieluja lämmittivät erityisesti DRRG:n ennen peliä julkaisema uhitteluvideo ja se, että Drägitkin tykkäävät laulaa ennen peliä lämpän päätteeksi. Mitä sielujen sympatiaa! Nopean ja hauskan pelin summaksi jäi 257-95.

13091817_1335483156469039_1751432202_o
No ei saatu sataa salamaa ei. Mutta syksyllä sitten pohjoinen myrsky repii puita taivas salamoi!

Opettavainen kevät SM-mittelöissä on tätä myöten paketissa. Paska kaupunnissa myhäillään onnellisina, että ollaan noustu näin hyvään seuraan. Samoin mieltä lämmittää muilta joukkueilta kuultu palaute siitä, että Shitty City Rollers on nyt oikealla sarjatasolla.

Mikä onni tämäkin, että saatiin kevään päätteeksi kaksi ihanaa ja vaativaa, mutta keskenään melko erilaista peliä. Näistä ammennetaan innolla hiottavaa loppukevään ja kesän treeneihin. Kehitettävää on edelleen yhteispelissä ja hyökkäyksien säpäkyydessä – juuri näillä asein Föri Fightersit pesivät Shittaajat.

Syksyllä Shittaajien Suomi Cup -taival jatkuu peleillä Kouvola Rock n Rollersia ja Helsinki Roller Derbyn Queen B’sia vastaan. Ei muuta ku takas reenaamaan!

-Åku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.