Alkeiskurssi

 

Tule mukaan roller derbyyn – aloitetaan yhdessä alkeista!

Kiinnostaako roller derby, haluatko oppia luistelemaan quad-luistimilla? Tule mukaan ORD:n alkeiskurssille! Järjestämme Rössykursseja kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä. Rössykurssilla opetellaan roller derbyn alkeet luisteluasennosta ja jarruttamisesta lähtien, joten et tarvitse mitään ennakkotaitoja ilmoittautuaksesi kurssille. Suurin osa harrastajistamme ei ole nähnytkään quad-luistimia ennen alkeiskurssia, mutta jokainen oppii varmasti luistelemaan niillä! Luistelutaitojen kartuttua harjoitellaan yhdessä kontaktinottoa ja erilaisia pelimuodostelmia sekä opetellaan taklaamaan turvallisesti. Kurssin aikana tutustutaan lisäksi roller derbyn sääntöihin ja pelin kulkuun.

Luisteluharkkojen myötä kunto kasvaa, taidot karttuvat yllättävänkin nopeasti ja jokainen saa ympärilleen tutun Rössyporukan, jonka kanssa on ilo treenata. Rössykurssi soveltuu pelaajien lisäksi tuomareiksi tähtääville, sillä sen aikana opetellaan kattavat luistelutaidot sekä lajin perusteet. Alkeiskurssin käytyään luistelijat ovat valmiita harrastamaan derbyä Oulu Roller Derbyn jäseninä. Tällöin on mahdollista jatkaa derbyä omien tavoitteidensa mukaan osallistumalla yhteisiin treeneihin, oman porukan harjoituspeleihin ja halutessaan hakemalla mukaan joukkueisiin.

Innostuitko? Seuraava kurssi alkaa syksyllä 2018!

Osallistuaksesi kurssille tarvitset omat derbyvarusteet: luistimet, kypärän, sekä kyynärsuojat, polvisuojat, rannesuojat ja hammassuojat. Netissä toimii useita ulkomaisia roller derby -varusteita myyviä liikkeitä, jotka myyvät käteviä, kaiken tarvittavan sisältäviä aloittelijapaketteja. Kotimainen Jam in the Box myy varusteita netissä ja Helsingissä kivijalkaliikkeessä. Lisäksi Facebookissa toimii käytettyjen varusteiden osto- ja myyntiryhmä Derbykirppis Rollaattori. ORD:n jäsenillä on lisäksi jonkin verran vanhoja luistimia ja varusteita myytäväksi ja lainattavaksi.

Ennen seuraavaa kurssia järjestämme myös ilmaisia kokeilukertoja, jonne tuomme lainattavaksi luistimia ja suojavarusteita. Kokeilukerroissa voit testata erilaisia luistimia sekä opetella pelaajiemme ohjauksessa luistelun alkeita. Alkeiskurssille voi hyvin ilmoittautua mukaan, vaikka et ehtisikään mukaan kokeilukerralle, sillä kurssin alussa opettelemme samat alkeet.

Onko sinulla kysyttävää roller derbyn aloittamisesta, seuraavasta alkeiskurssista tai varusteiden hankinnasta? Vastaamme mielellämme tiedusteluihin sähköpostitse info@oulurollerderby.com.

Tiesitkö, että roller derbyä voi harrastaa myös ilman luistimia? Toimitsijoille (non skating officials) meillä on jatkuva haku. Jos kiinnostut toimitsijatoiminnasta, lähetä viesti osoitteeseen info@oulurollerderby.com, niin kerromme lisää siitä miten pääset mukaan!

Kuva: Kai Hänninen

Kuva: Kai Hänninen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>