”Älä enää harkitse, vaan tule mukaan!” Elisan kokemuksia roller derbyn alkeiskurssista

Elisa tuli mukaan ORD:n alkeiskurssille ja löysi roller derbystä oman juttunsa. Nyt hän treenaa ja pelaa derbyä aktiivisesti ja kehottaa muita mukaan kurssille!

elisajahuge
Elisa kuvassa oikealla promoamassa kokeilukertoja ja alkeiskurssia Hugen kanssa

Elisa aloitti roller derbyn ORD:n alkeiskurssilla syksyllä 2016. Ajatus roller derbyn aloittamisesta sai aikanaan kipinää Whip It -elokuvasta sekä lajia esitelleistä blogeista. Ouluun muuttamisen myötä avautui hyvä sauma aloittaa uusi harrastus. Elisa otti selvää ORD:n alkeiskurssista ja ilmoittautui mukaan, vaikka uuteen lajiin ja porukkaan liittyminen jännittikin.

– Menin kurssille yksin, vaikka olen aika ujo. Uskalsin lähteä mukaan, sillä tiesin derbykulttuurin olevan vastaanottavainen. Kurssilla olikin tosi vastaanottavainen meininki. Meistä muodostui nopeasti tiivis porukka ja tutustuin uusiin ihmisiin, Elisa muistelee.

Parasta on yhdessä tekeminen

Alkeiskurssilla harjoitellaan perustaitoja alkaen luistelusta ja jarruttamisesta, joten mukaan voi tulla jokainen taitotasosta riippumatta. Kurssin edetessä aletaan treenata yhdessä kontaktinottoa ja pelaamista. Lajin fyysisyys yllätti Elisan, mutta hän mainitseekin kunnon nousseen derbyharrastuksen myötä.

Kunnon kohoaminen ja uusien taitojen karttuminen ovat tarjonneet tuoreelle pelaajalle onnistumisen kokemuksia. Vähintään yhtä tärkeä piirre Elisalle roller derby -harrastuksessa on yhdessä tekeminen ja ympäröivä yhteisö. Kurssin jälkeen hyvä yhteishenki on jatkunut koko seuran yhteisissä treeneissä ja joukkuetoiminnassa.

– Tuntuu kuin olisin harrastanut tätä ikuisuuden, vaikka olen luistellut vasta vuoden. Roller derbyssä parasta on yhessä tekeminen ja yhessä onnistuminen. Reeneissä oppii joka kerta jotain uutta ja joka kerta pääsee ylittämään itteä!

Alkeiskurssilta pelikentille

Alkeiskurssin jälkeen opittuja taitoja pääsee testaamaan seuran kaikille jäsenille avoimissa reeneissä sekä harjoituspeleissä. Elisan ensimmäinen harjoituspeli koitti keväällä 2017. Eka peli on monelle kokemus, jota jännitetään yhdessä etukäteen ja jota muistellaan vielä paljon myöhemmin. Nyt jännitystä lisäsi se, että kyseessä oli yleisötapahtuman yhteydessä järjestetty matsi.

– Etukäteen jännitti ihan sikana, mutta pelistä jäi pelkästään hyvä fiilis. Oli mahtavaa luistella, kun yleisöstä kuului kannustushuutoja, kommentoi Elisa, joka odottaa jo malttamattomana tulevia pelejä.

Moni alkeiskurssin käynyt liittyy Oulu Roller Derbyyn jäseneksi ja jatkaa derbyilyä pelaajana tai toimitsijana. Moni yllättyy, miten nopeasti nollasta aloittavan luistelijan matka voi edetä osaksi joukkuetta. Elisa on treenannut ahkerasti ja edustaa nykyään ORD:ä B-joukkue Shitty Village B-Polin riveissä. Kuluneelta kesältä muistoihin jäi pelireissu Tampereelle, jossa Elisa uskaltautui rohkeasti pelaamaan pisteidentekijän, jammerin, roolissa. Jammaaminen on ollut tämän pelaajan kutsumus jo alusta asti.

– Kun näin livenä ensimmäisen roller derby -pelin, näytti vaan niin kivalta ryskätä pakasta läpi. Tuli sellainen olo, että mieki haluan! Jammerina pääsee haastamaan itteään pirusti, mutta se, kun lopulta pääsee pakasta läpi, on aina pieni voitto, Elisa innostuu.

Tule mukaan roller derbyn maailmaan!

Elisa löysi oman lajinsa ja oman yhteisönsä roller derbystä, vaikka pohdiskeli ainakaan derbyn aloittamista pitkään. Kurssia harkitseville hänellä onkin selvä viesti:

– Älä enää harkitse, vaan tule mukaan! Roller derby sopii kaikille. Tässä lajissa on jokaiselle jotakin, Elisa kannustaa.

Löytyisikö roller derbystä sunkin laji ja yhteisö? Syksyn 2022 alkeiskurssi alkaa 15.9. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.